Workshops

Hieronder tref je een overzicht van de mogelijke workshops. Voor de ukelele-workshop is zowel individuele aanmelding als een groepsarrangement mogelijk. Alle overige workshops worden in een groepsarrangement aangeboden.

Ukelele

Hoe leuk is het om samen met je vrienden of collega’s een ukelele-workshop te gaan doen? 
(Oh ja, ukelele spreek je uit als joekelille). Tijdens de workshop leer je:

  • de onderdelen van de ukelele kennen
  • hoe je de ukelele vasthoudt
  • hoe je de ukelele stemt
  • een paar akkoorden en slagritmes

Aan het eind van de workshop speel je gegarandeerd 2 nummers mee!

Een opname van een ukelele-workshop!

Meld je aan

Een ukelele-workshop duurt ongeveer 2 uur en kost € 32,50 p.p. 
Uiteraard inclusief een leen-ukelele, koffie en thee.
Meld je aan via e-mail of bel 06-38604211. De eerstvolgende ukelele-workshop is op zaterdag 28 november om 15.00 uur.

Zang

Een workshop zingen staat garant voor ontspanning en plezier. Verschillende manieren van stemgebruik komen aan bod: rappen, canon zingen, meerstemmig zingen en zingen met een eigen begeleiding op ritme-instrumenten of Boomwhackers.

Percussie

Bij percussie moet je denken aan bijvoorbeeld bucket-drummen (ritmes spelen met drumstokken op emmers), met de groep een ritmisch arrangement spelen of op ritme-instrumenten meespelen met bekende klassieke- of popnummers.

Bucketdrummen tijdens een vriendenuitje.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gestemde plastic buizen. Door met de buis op je hand te slaan klinkt er een toon. Elke deelnemer heeft 1 of 2 buizen vast en samen spelen we een melodie. Op het juiste moment de juiste Boomwhacker laten klinken. Dat is waar het om gaat! Spelen op de Boomwhackers doet een beroep op het samenwerkingsvermogen en is altijd goed voor veel plezier en ontspanning.

Altijd is Kortjakje ziek gespeeld met Boomwhackers

Groepsarrangement

Stuur een mail om te informeren naar de mogelijkheden en tarieven voor een groepsarrangement.

Neem een kijkje op de Facebookpagina van De Muziekjuffrouw: https://www.facebook.com/demuziekjuffrouw/

4 gedachten over “Workshops”

  1. Ik heb met mijn vriendengroep een workshop zingen/bucketdrummen en boomwhackers gehad van Irma en Anna. Hoewel sommigen van ons dachten dat ze niet muzikaal waren (vooral de mannen) , was het eindresultaat top! We hebben ook onwijs gelachen én echt wat geleerd. Topmiddag gehad.

  2. Op familieweekend het gehele pakket gedaan en het was ook ontzettend leuk! Het maakt niet uit of je muzikaal bent of niet. Iedereen kan in principe een liedje spelen op de ukelele of meedrummen met Bruno Mars. Erg gezellig activiteit!

  3. Wat leuk, die ukelele workshop! Ik had er al even een staan, die ik nog nooit gebruikt had, maar ik vond het ook lastig om ermee te beginnen. Ik had nog nooit een instrument bespeeld, maar dat was geen punt. Tijdens de workshop de ukelele gestemd en een paar akkoorden geleerd. Het was leuk om aan het einde met wat bekende liedjes mee te kunnen spelen. Irma kon het goed uitleggen en schoot te hulp als het nodig was. Een aanrader!

  4. Een aantal weken geleden met de vriendinnen een hele leuke avond gehad. Vóór de ukelele workshop was ik al enthousiast over het instrument. De workshop heeft dat alleen maar versterkt. Inmiddels ook zelf een ukelele aangeschaft. De handige tips en voorbeeldbladen van de workshop gebruik ik iedere dag. Een goed begin om mee te gaan oefenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *